Objektif Çocuk Testleri Nedir?

Objektif Çocuk Testleri Nedir?

Çocuk yada yetikin bireylerin zeka, performans, gelişim düzeyini belirleme ( Çocukların erken dönemde keşfedilmesi yada olası problemlerin erken dönemde fark edilmesi ) dikkat ve algılarını gözlemlemeyi hedefleyen testlerdir.

Yükselen Lodos Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi bünyesinde 10 adet Çocuk Objektif Testi Uygulanmaktadır.Bunlar;

  • Cattel 2-A Testi
  • Cattel 3-A Testi
  • Gessel Gelişim Testi
  • Good Enough Harris Testi
  • Peabody Testi
  • Metropolitan Readness Testi
  • Benton Testi
  • Agte ( Ankara Gelişim Tarama Envanteri )
  • Porteus Testi

Cattel 2-A Testi;

Yükselen Lodos Özel Eğitim Merkezi bünyesinde uygulanan, Cattel 2-A Testi, zeka ve performans testidir. 7-14 yaş arası bireyler ile okuma yazma bilmeyen yetişkinlere uygulanmaktadır.Tamamen görsel itemlerdem oluşması nedeni ile kültürlerden arındırılmış bir zeka testidir.

Cattel 3-A Testi;

Kurumumuzda uygulanmakta olan bu testimizde Cattel 2-A Testi gibi zeka ve performans testidir. 14 yaş ve üzeri, üniversite mezunu ve öğrencilerine yönelik uygulanan bu test zekanın soyut alandaki işlevini saptamaya yöneliktir.

Gessel Gelişim Testi;

Yükselen Lodos Özel Eğitim Merkezi bünyesinde uygulamakta olduğumuz, Gessel gelişim testi 2 - 6 yaş arası çocuklara uygulanmakta olan bir gelişim izleme testidir.Bu test ile çocukların, Motor Becerileri, Küçük Kas Becerileri ve Görsel Olarak Algılamaları incelenmektedir.

Good Enough Harris Testi;

Çocuğun yaptığı resimler aracılığı ile çocuğun zekası hakkında bağlantı kurmayı amaçlayan bir testtir. 4 - 14 yaş arasındaki çocuklara Yükselen Lodos Özel Eğitim Merkezi bünyesinde uygulanmakta olan bir zeka testtidir.Küçük çocukların genel yetenek düzeylerine ilişkin bilgi vermektedir.

peabody-testi

Peabody Testi;

Özel Yükselen Lodos Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi bünyesinde uygulanmakta olan Peabody Testi bir kelime testidir. 3 - 11 yaş çocuk ve bireylerin dil gelişimini ( Kelime Bilgisini ) ölçmek amacıyla uygulanan bir gelişim testidir.

Metropolitan Readness Testi;

Okula yeni başlayan çocuklarımızın birinci sınıf talimatlarını analmaya hazırlıklı olmalarını sağlayacak olan özelliklerini ve başarılarını ölçmek için hazırlanmıştır.( Okul görevlerine yardımcı olan başlıca faktörler, Çocuğun dildeki başarı ve becerileri, Görsel ve işitsel algılama, Adele koordinasyonu, Hareket becerileri, Sayı bilgisi, Talimatı ve izleyebilme grup faaliyetlerine ilgi göstermesidir.)

Metropolitan Readness Testi kimlere uygulanabilir ?

Kurumumuz bünyesinde uygulanmakta olan Metropolitan Readness Testi 5 - 6 yaş çocuklarına uygulanmaktadır.

Benton Testi;

Bu testimiz Görsel algı performans testidir.8 yaşın üzerindeki herkese uygulanabilir.DEHB, Alzheimer ile sıkıntıları olan ve kaza geçirmiş bireyler uygulanabilir.

Agte ( Ankara Gelişim Tarama Envanteri );

0 - 6 yaş aralığında bulunan çocuklardaki gelişimsel sorunları tespit etmede kullanılan testtir.Çocuğa bakım veren kişiye sorulan sorulara verilen cevapların değerlendirilmesiyle yapılandırılmış bir testtir.AGTE, bir zeka testi değildir.Çocuğun bulunduğu yaştaki gelişimsel durumunu 4 farklı alanda ( Dil, Bilişsel, İnce Motor, Kaba Motor, Sosyal Beceri, Öz bakım ) ve genel olarak değerlendirir.

Porteus Testi;

Yükselen Lodos Eğitim Ve Rehabilitasyon Merkezi bünyesinde uygulanmakta olanPorteus Testi bir labirent testidir.Genel yeteneği belirlemek amacıyla uygulanır.( Planlama Yeteneği ) 8 - 14 yaş arasındaki bireyler, okuma yazma bilmeyen yada ilkokul mezunu kişlere uygulanır.

ADRES

1

Menteş Mahallesi 25172 Sokak
No:10 / 1 33150 Yenişehir / Mersin

ÇALIŞMA SAATLERİ

çalışma-saatleri

Pazartesi-Cumartesi: 08.00 - 19.00
Pazar: Kapalı